Sudi-sudikanlah Untuk MengKlick Banner Di Bawah Ni... Thank You...

Saturday, 13 August 2016

Keseronokan Mem "Bank In" Hadiah GA..

Alhamdulillah, tadi aku dah bank in duit hadiah GA kat 6 pemenang daripada total 7 pemenang..

Walaupun aku masih lagi pening2 lalat, ting tong kepala sebab jetlag sebab pagi semalam aku baru sampai dpd Amsterdam, 12 jam flight straight ke KLIA....

Pastu, boss aku yg bengong pulak suruh aku sampai2 airport kena masuk opis... adoooiii..

BTW, aku nak share keseronokan aku membank in duit2 hadiah GA ni...

Aku anggap macam treasure hunt sebab para pemenang ada bermacam2 jenis bank...hahaha

Bila jumpa jer bank yg berkenaan,dan dah bank in dan dapatkan resit tu, kepuasan terpancar diwajah aku yg keletihan ni... serious, aku tak tipu... memang rasa best sangat2...

Sebenarnya kepuasan atau keseronokan ni akan timbul kalau kita memberi sesuatu kepada seseorang tu dgn hati yg ikhlas, insyaAllah...

Aku teringat satu caption dari seorang penulis buku Ulu Yam Di Liverpool yg merupakan kawan aku jugak tu, dia selalu cakap, "Nikmat Hidup Dalam Memberi"...

So, apalagi... jom lah kita ringan2kan tangan memberi sesuatu kepada org lain untuk kita mendapat nikmat dalam kehidupan... 

p/s: insyaAllah, kalau ada masa aku nak buat GA Amsterdam pulak nanti.... tungguuuuu....

13 comments:

  1. semoga bro diberi rahmat, keredhaan dlm kehidupan :) amin insyaAllah :)

    ReplyDelete
  2. Nikmat tu hanya individu tersebut dan Allah je memahami.. :D

    Terima kasih ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2... dalam rezeki kita ada rezeki orang lain... :)

      Delete
  3. salam ..lawatan pagi isnin
    Tahniah

    ReplyDelete
  4. bro..jgn ckp bos bengong...nti suh outstesen kat zimbabwe lak

    Faizal Tahir suruh terjah kat sini Raver Si Sotong Vs Hipster Bermisai Lentik

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi best kalau dia suruh aku pegi zimbabwe... boleh tambah koleksi fridge magnet aku... hahaha

      Delete
  5. ohhhhh boss bengong eh HAHAHAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. at the moment, perkataan yg sesuai utk dia adalah bengong... actually banyak lagi perkataan sesuai nak bagi kat dia, cuma tak sampai hati nak mencarut... huhuhu

      Delete
  6. Alhamdulillah.. semoga semakin dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...