Sudi-sudikanlah Untuk MengKlick Banner Di Bawah Ni... Thank You...

Tuesday, 19 July 2016

Nazali Noor - Penulis Buku Ulu Yam di Liverpool (UYDL)

Kalau korg kenal Nazali Noor, penulis buku Ulu Yam Di Liverpool tu, beliau kenalan aku masa kat UK...

Kitorang selalu gak berjumpa walaupun dia tinggal di Liverpool dan aku tinggal lebih kurang 1 jam perjalanan dari sana...

Kami kenal masa kat sana... memandangkan aku ni penyokong kuat pasukan Liverpool FC, kitorg selalu bincang pasal team kesayangan kitorang ni bila jumpa...

Nazali Noor ni merupakan seorang Pensyarah Kanan di Liverpool John Moores University...

Ada seorang isteri, Ain namanya... dan 5 orang anak, 1 perempuan, 4 lelaki...

Hidup dia sekeluarga kat UK ni memang survive... dan sekarang dia dah ada sebijik rumah kat Liverpool, disamping ada buat perkhidmatan Homestay untuk siapa2 yg nak dtg ke UK... 

Sebenarnya kalau korang nak tau lebih dekat lagi pasal Nazali Noor ni, korang bolehlah cari buku2 dia kat MPH...

Buat masa ni dia dah tulis 4 buah buku dah:
1. Ulu Yam Di Liverpool (UYDL)

2. Ulu Yam Di Liverpool 2 (UYDL2)

3. Anak-anak Abah (AAA)

4. Cerita Dari Hati (CDH)


Aku sendiri walaupun dah agak kenal dengan dia pun dah ada empat2 buku tulisan beliau nih...

Memang best cerita2 yg dia tulis... berdasarkan kisah kehidupan beliau sekeluarga...

Raya tahun ni Nazali sekeluarga ada balik Malaysia untuk beraya kat sini...

InsyaAllah, kalau berkesempatan, aku nak jumpa la jugak dgn dia... dah dekat 2 tahun tak berjumpa nih... hehehe

12 comments:

  1. nampak menarik dia punya bukuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik.... sila sediakan tisu sebelum baca ye... huhuhu

      Delete
  2. mak ceri suka bace buku beliau sebab bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. bacalah UYDL2... watak saya ada dlm tu... tapi nama bukan Spenda lah, hehe

      Delete
  3. Nanti nak try cari AAA! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AAA pun best... especially citer pasal his only daughter...

      Delete
  4. Wahhhh... bestnya dapat beli umah kat Liverpool. Buku dia cam best jew.

    ReplyDelete
  5. tajuk dia best owh! tak pernah lg beli buku2 ni. but why not kan

    ReplyDelete
  6. Wow.. menarik tajuk2nya.. boleh buat koleksi nie..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...