Sudi-sudikanlah Untuk MengKlick Banner Di Bawah Ni... Thank You...

Thursday, 26 May 2016

Hulurlah Duit Kat Mak Bapak Kita....

Kita ni kengkadang berkira sangat nak hulur duit kat orang tua kita...

Termasuklah aku sendiri... dulu masa mula2 kerja adalah hulur 2-3 kali je... pastu dah tak bagi dah...

Sampailah dah berbelas tahun bekerja, tak bagi pun duit kat mak bapak aku..

Masa tu gaji banyak mcm mana pun asyik tak cukup jer bagi aku..

Mungkin keberkatan tu kurang..

Sebenarnya orang tua kita ni bukan nye nak sgt pun duit kita tu..

Diorg pun ada cukup duit nak hidup, tak perlu pun duit kita sebenarnya...

Tapi, kita ni sebagai anak, bagi lah sikit, tanda kita menghargai mereka..

Aku ni lepas je balik dari oversea dan start kerja balik kat tempat kerja baru, walaupun gaji tak seberapa, Alhamdulillah, aku jadikan habit atau kebiasaan, bila balik jer kampung akan hulur sikit duit kat diorang masa salam nak balik...


Pastu kalau gi makan2 kat luar sama2 dgn diorg tu, ringan2kanlah tangan utk belanje makan...

Alhamdulillah, aku rasa yg kali ni duit gaji aku ni lebih berkat... Allah sentiasa je permudahkan segala urusan aku...

Lepas solat tu jangan lupa doa ni:

Lagi satu nak tambah, jangan lupa keluarkan zakat pendapatan kita... selain dapat keberkatan, dapat jugak tax exemption dpd LHDN... hehehe  

3 comments:

  1. betul tu, walau gaji sekecil mana kena gak bagi kt parents,

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, jadikan habit, insyaAllah ada keberkatannya...

      Delete
  2. Kunjungan disini.
    Kunjungi blog saya juga ya Bandarq Terpercaya Online dan http://tapike.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...